En son konular
» üsteki seni öpse tepkin ne olurdutarafından Esra01 Çarş. Nis. 22, 2009 2:08 pm
» abi kesme....
tarafından Esra01 Çarş. Nis. 22, 2009 2:07 pm
» AYWAZ:d:d:dd
tarafından Esra01 Çarş. Nis. 22, 2009 2:02 pm
» amanlar Geçsede Sevgim geçmez Senden..
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:46 am
» evli erkek ve kadın duası:))
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:42 am
» digitürk ömer
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:40 am
» Aci Hayat.....
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:36 am
» Tavuklarda biliyormu?
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:35 am
» istek.....
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:35 am
» hoşgeldin Esra01 =))
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:33 am
En iyi yollayıcılar
darkness_cerrah | ||||
merves57 | ||||
Esra01 | ||||
browni | ||||
aynur | ||||
Ayvaz27 | ||||
aylak | ||||
burak.hande | ||||
gizem15 | ||||
rock.earth |
YAYLA BÖREĞI
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
YAYLA BÖREĞI
YAYLA BÖREĞI
MALZEMELER
30 adet hazır baklava yufkası
2 baş soğan
yarım kilo yağsız kıyma
1 paket margarin
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Margarini bir tavada eritip bir kenarda bekletin. Soğanı ince doğrayın. Eriyen yağdan üç çorba kaşığı alıp, soğanları pembeleştirip, yağsız kıymayı katın. Suyunu salıp çeksin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın, kıyma kavrulsun ve bir kenara alın.
Baklava yufkalarını üst üste koyun. Büyüklüklerine uygun bir tepsiyi, üzerlerine kapatıp tepsi boyunda kesin. Tepsinin altını yağlayıp bir yufka döşeyin, üzerine bir tatlı kaşığı eriyen yağdan gezdirin. Yine bir yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın. Dördüncü beşinci yufkadan sonra, kesilen kenarlardan çıkan parçalardan alarak düzgünce bir sıra yapıp yağı gezdirin. Onbeş yufkayı dizme işi bitince, kıymayı üzerine yayıp, yine aynı işleme devam edin. Dizme işi bitince, bu kez yufkaları kare kare kesip, kalan yağı üstünde ve kesik aralarında gezdirin, ortaya yakın ısıdaki fırına koyarak, nar gibi kızarıncaya kadar bir saat kadar pişirin
MALZEMELER
30 adet hazır baklava yufkası
2 baş soğan
yarım kilo yağsız kıyma
1 paket margarin
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Margarini bir tavada eritip bir kenarda bekletin. Soğanı ince doğrayın. Eriyen yağdan üç çorba kaşığı alıp, soğanları pembeleştirip, yağsız kıymayı katın. Suyunu salıp çeksin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın, kıyma kavrulsun ve bir kenara alın.
Baklava yufkalarını üst üste koyun. Büyüklüklerine uygun bir tepsiyi, üzerlerine kapatıp tepsi boyunda kesin. Tepsinin altını yağlayıp bir yufka döşeyin, üzerine bir tatlı kaşığı eriyen yağdan gezdirin. Yine bir yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın. Dördüncü beşinci yufkadan sonra, kesilen kenarlardan çıkan parçalardan alarak düzgünce bir sıra yapıp yağı gezdirin. Onbeş yufkayı dizme işi bitince, kıymayı üzerine yayıp, yine aynı işleme devam edin. Dizme işi bitince, bu kez yufkaları kare kare kesip, kalan yağı üstünde ve kesik aralarında gezdirin, ortaya yakın ısıdaki fırına koyarak, nar gibi kızarıncaya kadar bir saat kadar pişirin
Geri: YAYLA BÖREĞI
saol cnm benmm
merves57- moderatör
- Mesaj Sayısı : 446
Yaş : 30
Nerden : İsTæNBuL
Lakap : merves
ruh hali :
Kayıt tarihi : 02/09/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz