En son konular
» üsteki seni öpse tepkin ne olurdutarafından Esra01 Çarş. Nis. 22, 2009 2:08 pm
» abi kesme....
tarafından Esra01 Çarş. Nis. 22, 2009 2:07 pm
» AYWAZ:d:d:dd
tarafından Esra01 Çarş. Nis. 22, 2009 2:02 pm
» amanlar Geçsede Sevgim geçmez Senden..
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:46 am
» evli erkek ve kadın duası:))
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:42 am
» digitürk ömer
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:40 am
» Aci Hayat.....
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:36 am
» Tavuklarda biliyormu?
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:35 am
» istek.....
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:35 am
» hoşgeldin Esra01 =))
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:33 am
En iyi yollayıcılar
darkness_cerrah | ||||
merves57 | ||||
Esra01 | ||||
browni | ||||
aynur | ||||
Ayvaz27 | ||||
aylak | ||||
burak.hande | ||||
gizem15 | ||||
rock.earth |
YÖRÜK MANTISI
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
YÖRÜK MANTISI
YÖRÜK MANTISI
MALZEMELER
1/2 kg dana kıyma
125 gr margarin
1 baş soğan
5 adet yufka
2 kg yoğurt
sarmısak
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg dana kıyma
125 gr margarin
1 baş soğan
5 adet yufka
2 kg yoğurt
sarmısak
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın.
Geri: YÖRÜK MANTISI
saol cnm
merves57- moderatör
- Mesaj Sayısı : 446
Yaş : 30
Nerden : İsTæNBuL
Lakap : merves
ruh hali :
Kayıt tarihi : 02/09/08
Geri: YÖRÜK MANTISI
hadi snde bunu yapta yiyek...
darkness_cerrah- süper moderatör
- Mesaj Sayısı : 600
Nerden : *BnDe BiLmioM Ki NeRDeN oLDuquMu....
Lakap : *DeLi_Ruhh...
ruh hali :
Kayıt tarihi : 03/09/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz