En son konular
» üsteki seni öpse tepkin ne olurdutarafından Esra01 Çarş. Nis. 22, 2009 2:08 pm
» abi kesme....
tarafından Esra01 Çarş. Nis. 22, 2009 2:07 pm
» AYWAZ:d:d:dd
tarafından Esra01 Çarş. Nis. 22, 2009 2:02 pm
» amanlar Geçsede Sevgim geçmez Senden..
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:46 am
» evli erkek ve kadın duası:))
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:42 am
» digitürk ömer
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:40 am
» Aci Hayat.....
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:36 am
» Tavuklarda biliyormu?
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:35 am
» istek.....
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:35 am
» hoşgeldin Esra01 =))
tarafından Esra01 Perş. Şub. 12, 2009 10:33 am
En iyi yollayıcılar
darkness_cerrah | ||||
merves57 | ||||
Esra01 | ||||
browni | ||||
aynur | ||||
Ayvaz27 | ||||
aylak | ||||
burak.hande | ||||
gizem15 | ||||
rock.earth |
işkembe corbası (coookk sewerimm)
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
işkembe corbası (coookk sewerimm)
İşkembe Çorbası (6-8 Kişilik)
Malzemeler:
1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
3-5 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)
HAZIRLANIŞI :
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).
Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.
Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)
Malzemeler:
1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
3-5 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)
HAZIRLANIŞI :
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).
Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.
Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)
darkness_cerrah- süper moderatör
- Mesaj Sayısı : 600
Nerden : *BnDe BiLmioM Ki NeRDeN oLDuquMu....
Lakap : *DeLi_Ruhh...
ruh hali :
Kayıt tarihi : 03/09/08
merves57- moderatör
- Mesaj Sayısı : 446
Yaş : 30
Nerden : İsTæNBuL
Lakap : merves
ruh hali :
Kayıt tarihi : 02/09/08
Geri: işkembe corbası (coookk sewerimm)
yaparım tabiki yhaw yeter ki sn iste...browni demiş ki:saol yapta yiyekk yhaa
darkness_cerrah- süper moderatör
- Mesaj Sayısı : 600
Nerden : *BnDe BiLmioM Ki NeRDeN oLDuquMu....
Lakap : *DeLi_Ruhh...
ruh hali :
Kayıt tarihi : 03/09/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz